Daan van Noord was kledingvertegenwoordiger toen hij medio 1994 vernam dat het pand aan de Molenstraat 6 in Boxtel vrijkwam. Het kleine knusse winkeltje was precies wat hij zocht. Hij zag zijn kans schoon en opende in augustus haar eerste winkel onder de naam Graziëlla Fashion. Graziëlla – een Italiaans woord – betekent in het Nederlands gracieus of elegant.

Een jaar later deed de gelegenheid zich voor om een filiaal in Someren te openen. Na enkele veranderingen aan het pand en wijziging van het assortiment was het in september 1995 zo ver. Het eerste filiaal van Graziëlla werd geopend. Na een jaar zei Daan zijn werk als vertegenwoordigster vaarwel om zich fulltime met de winkels bezig te houden..

Medio 1996 werd besloten om ook in Budel een filiaal te openen.

Het is januari 1996 en dan komt er een pand vrij, midden in het centrum van Boxtel. Wij hadden onze visie al klaar en de winkel verhuisde samen met de collectie van de Molenstraat naar de Rechterstraat. Het nieuwe pand was groter en de kleding kon beter aan het publiek gepresenteerd worden. Begin maart 1996 werd de nieuwe winkel geopend.

Omdat er veel vraag was naar grote maten werd een geheel nieuwe collectie voor een maatje meer ingekocht en eind maart 1996 (her)opende Graziëlla Grande. Na een flinke opknapbeurt van het interieur van het knusse winkeltje in de Molenstraat 6 te Boxtel.

Ons filiaal in Budel groeide – mede door de vele klanten uit België – uit haar jasje. De winkel aan de Dorpsstraat werd medio februari 1999 gesloten, om op 5 maart de deuren van haar nieuwe pand aan de Nieuwstraat te openen. Doordat deze winkel een stuk groter is, shopt men veel leuker. Er is meer ruimte om onze collectie te presenteren zodat deze beter tot haar recht komt in het vernieuwde, lichte en moderne interieur.

Er zijn van die tijden dat alles tegelijk komt, zo ook in 1999. In het begin van het jaar werden wij benaderd of we interesse hadden in een winkel te Veghel. Na goed overleg werd de knoop doorgehakt en de winkel overgenomen. Eind april was het zover, na een facelift en een uitgebreide assortimentsaanpassing opende Graziëlla aan de Kalverstraat in Veghel haar filiaal. Deze zaak is in tweeën gedeeld. In het voorste deel Graziëlla Fashion for Men en Graziëlla Grande in het achterste deel. Helaas heeft de directie besloten om dit filiaal op 1 maart 2007 te sluiten wegens economische tegenwind.

Ook in Someren steeg de vraag naar grote maten. Toen in augustus 2001 het pand naast onze winkel in de Postelstraat vrijkwam was het besluit snel genomen. De beide winkels werden grondig verbouwd en samengevoegd tot één groot pand en in september 2001 heropend. Het pand is ideaal gelegen, midden in de winkelstraat van Someren. Graziëlla Grande kon prima gecombineerd worden met de bestaande zaak Graziëlla Fashion for Men. De winkel heeft een aparte ingang, maar is via een doorsteek verbonden met het reeds bestaande pand.

Er zijn op dit moment drie Graziëlla zaken. Deze kan men vinden in Boxtel, Someren en Budel. Een beter bewijs dat de formule van Graziëlla aanslaat bij het publiek is er niet. Graziëlla is continu bezig haar dienstverlening te verbeteren en het aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op uw wensen.

Wij blijven in beweging !!